Jesteśmy najlepsi
Aktualności
Aenean sagittis mattis purus ut hendrerit. Mauris felis magna, cursus in venenatis ac, vehicula eu massa. Quisque nunc velit, pulvinar nec iaculis id, scelerisque in diam. Sed ut turpis velit. Integer dictum urna iaculis vestibulum finibus. Etiam tempus dictum rhoncus. Nam vel semper eros. Ut molestie sit amet sapien vitae semper. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.
"Jeżeli nie wiesz, dokąd zmierzasz, prawdopodobnie wylądujesz gdzieś indziej"
dr Laurence J. Peter
pedagog kanadyjski
(PN-EN ISO 22000:2006+ISO/TS 22002-1:2009)
Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy i praktycznych umiejętności w zakresie zarządzania bezpieczeństwem żywności w przedsiębiorstwie, oraz zdobycie kompetencji w zakresie audytu wewnętrznego systemu opartego o wymagania norm PN-EN ISO 22000:2006 i ISO/TS 22002-1:2009
- Osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności
- Pełnomocników HACCP, pracowników i kierowników działów zarządzania lub kontroli jakości oraz pracowników laboratoriów zakładowych
- Pracowników odpowiedzialnych za nadzór i weryfikację systemu HACCP
- Osób zainteresowanych nabyciem umiejętności audytowania systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i pogłębianiem wiedzy z zakresu normy ISO 22000
- Prosty i przyjazny w odbiorze przekaz treści związanych z nowym standardem certyfikacji FSSC 22000
- Praktyczne aspekty pozwalające wprost wdrożyć omówione rozwiązania w przedsiębiorstwie - cenimy wygodę i praktyczne rozwiązania
- Po szkoleniu uczestnicy potrafią sprawnie zarządzać systemem bezpieczeństwa żywności, dzięki czemu stanowią zaporę bezpieczeństwa przed ewentualnymi problemami z jakością produktów
- Dzięki pozyskanej wiedzy zapewniają sprawne przejście przez audyty certyfikacyjne, oraz klientów
- W trakcie szkolenia można pozyskać ofertę z wyceną certyfikacji systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
MODUŁ I. WYMAGANIA FSSC 22000
- Omówienie i interpretacja wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000
- Programy wstępne PRP w ISO/TS 22002-1
- System HACCP w ISO 22000
MODUŁ II. AUDIT WG NORMY ISO 19011
- Zasady i techniki audytowania wg ISO 19011:2012
- Projektowanie audytu – wymagania i potrzeby klientów, określenie celów audytów, planowanie audytów
- Zasady analizy i kwalifikacji wyników audytu - niezgodności, spostrzeżeń, obszarów doskonalenia.
- Prowadzenie auditów, działania poaudytowe – prowadzenie spotkań, ustalanie niezgodności, raport audytu, działania korygujące, zapobiegawcze
- Symulacja audytu
- Psychologia audytów wewnętrznych
Egzamin
2 dni
9.00 - 15.30
- Pełnomocnika i Auditora Wewnętrznego Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg FSSC 22000 Lubuskiego Instytutu Jakości (polsko-angielski )/ po szkoleniu
- Pełnomocnika i Auditora Wewnętrznego wg FSSC 22000 międzynarodowej jednostki certyfikującej (dodatkowy - 100 zł brutto)/ do 2 tygodni po szkoleniu
Czy potrzebuję dodatkowego certyfikatu? - odpowiedź w FAQ
AUDIT przedcertyfikacyjny/ dostawcy z tego systemu
WDROŻENIE - wejdź na stronę usługi i zapytaj o wycenę
Cena szkolenia jest uzależniona od liczby osób i lokalizacji firmy klienta - oscyluje w granicach 4-5 krotności ceny szkolenia otwartego dla 1 osoby
W celu pozyskania oferty zapraszamy do wyceny
Standardowa wycena uwzględnia grupę do 10 osób, w przypadku większych zespołów prosimy o zawarcie takiej informacji w zapytaniu
- Certyfikat w wersji polsko-angielskiej
- Materiały drukowane
- Długopis
Podatnik zwolniony od podatku VAT na podst. art. 113 ust. 1 i 9 ustawy o podatku od towarów i usług
INNE SZKOLENIA ZAMKNIĘTE:
- Auditor Wewnętrzny BRC FOOD v7
- Auditor Wewnętrzny IFS FOOD v6.1
70% wykład 30% ćwiczenia
podstawowy do średniozaawansowanego
+48 880 18 14 26
LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI TM to firma doradczo-szkoleniowa zajmująca się wsparciem przedsiębiorstw w zakresie jakości i produktywności
OBSZARY AKTYWNOŚCI
SZKOLENIA - CONSULTING - AUDIT
LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI
ul. Słoneczna 84/6
66-400 Gorzów Wielkopolski
Polska
"Jakość to nie wszystko, ale wszystko bez jakości jest niczym”
Peters, Waterman
Wpis nr 2.08/00032/2018