PROMOCJA

 

Udostępnij to WYDARZENIE na swojej tablicy w trybie "publiczny" - otrzymasz gwarantowaną cenę szkolenia maksimum 350 zł (zamiast 390 zł)

 

Nie zapomnij napisać o tym w mailu zgłoszeniowym 

 

 

Jesteśmy najlepsi

Aktualności

Aenean sagittis mattis purus ut hendrerit. Mauris felis magna, cursus in venenatis ac, vehicula eu massa. Quisque nunc velit, pulvinar nec iaculis id, scelerisque in diam. Sed ut turpis velit. Integer dictum urna iaculis vestibulum finibus. Etiam tempus dictum rhoncus. Nam vel semper eros. Ut molestie sit amet sapien vitae semper. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. 

18 grudnia 2017
Kilka znaczących cyfr dla bezpieczeństwa żywności – swego rodzaju numerologia J do zastosowania również
27 października 2017
Jednym z narzędzi, którego użyjemy podczas poszukiwania przyczyny źródłowej problemu będzie diagram korelacji, który
    1. Strona główna
    2. Szkolenia otwarte
    3. Szkolenia zamknięte u klienta
    4. Aktualności
    5. Kontakt
  1. Certyfikacja kompetencji
  2. Webinar on-line z trenerem
  3. Audit
  4. Consulting
  5. Strefa studenta
  6. Referencje
  7. FAQ
  8. Galeria & Filmoteka
  9. Pełnomocnik i Auditor FSSC 22000 | ISO 22000
  10. Pełnomocnik i Auditor ISO 9001
  11. Auditor BRC FOOD v7
  12. Lean Six Sigma Yellow Belt
  13. Auditor IFS Food v6.1
  14. Lean Six Sigma Green Belt
  15. Pełnomocnik i Auditor PN-N 18001 | OHSAS 18001
  16. Wymagania HACCP wg Codex Alimentarius
  17. ISO 9001 (zarządzanie jakością)
  18. FSSC 22000/ ISO 22000 (bezpieczeństwo żywności)
  19. BRC v7 (bezpieczeństwo żywności)
  20. IFS v6 (bezpieczeństwo żywności)
  21. GMP+ (bezpieczeństwo pasz)
  22. HACCP (bezpieczeństwo żywności)
  23. TRANSPORT AGRI & FOOD
  24. BRC for Packaging and Packaging Materials v5 (BRC IoP)
  25. OHSAS 18001 (BHP)
  26. Informacja ogólna
  27. Pełnomocnik i Auditor ISO 9001 (zamknięte)
  28. Pełnomocnik i Auditor FSSC (ISO) 22000 (zamknięte)
  29. Lean Six Sigma Yellow Belt (zamknięte)
  30. Lean Six Sigma Green Belt (zamknięte)
  31. Auditor BRC FOOD v7 (zamknięte)
  32. Auditor IFS FOOD v6.1 (zamknięte)
  33. Pełnomocnik i Auditor PN-N 18001 | OHSAS 18001 (zamknięte)
  34. Wymagania HACCP (zamknięte)
  35. Wymagania ISO 9001:2015. Jak przejść na nowa normę?
  36. Wymagania ISO 9001:2015 (zamknięte)
  37. Problem solving quality tools
  38. Problem Solving Tools (zamknięte)
  39. Zarządzanie ryzykiem w ISO 9001
  40. Zarządzanie ryzykiem w ISO 9001 (zamknięte)
  41. Strefa klienta
  42. Auditor BRC FOOD/ IFS FOOD
  43. Auditor BRC FOOD/ IFS FOOD (zamknięte)
  44. Pełnomocnik i Auditor GMP+ B3
  45. SPC i MSA
  46. SPC i MSA (zamknięte)
  47. Auditor Wewnętrzny BRC - STUDENT
  48. Pełnomocnik i Auditor ISO 9001 - STUDENT
  49. Food defence
  50. Pełnomocnik i Auditor FSSC 22000 - STUDENT
  51. Lean Six Sigma Yellow Belt - STUDENT
  52. Front Line Manager
  53. Auditor BRC PACKAGING

DLACZEGO TO SZKOLENIE?

 

Szkolenie pozwala przyswoić w prosty i przyjazny sposób podstawową wiedzę na temat metodologii Six Sigma opartej o sekwencyjną ścieżkę postępowania DMAIC

 

Dzięki inwestycji w swój rozwój budujesz kompetencje, które przekładają się wprost na zwiększenie szans na rynku pracy na stanowiskach inżynierskich i specjalistycznych

Zmienność jest wrogiem, a z wrogiem łatwiej się walczy, gdy go widzimy

 

E.Deming

Czym jest Six Sigma?

 

Sześć Sigma (ang. Six Sigma) jest to metoda zarządzania jakością wprowadzona w Motoroli w połowie lat 80 przez Boba Galvina oraz Billa Smitha. Za to osiągnięcie w 1988 Motorola otrzymała Amerykańską Nagrodę Jakości im. M. Baldridge’a. Obecnie metoda ta używana jest w koncernach takich jak GE, 3M, Honeywell, Rockwell Automation, Alstom, Raytheon, HP, Philips, ABB, TRW Automotive i Microsoft.

 

W metodzie six sigma przyjmuje się, że defekty w procesach występują z pewnym prawdopodobieństwem, które można opisać rozkładami statystycznymi. Celem biznesowym na poziomie six sigma jest zatem zmniejszenie prawdopodobieństwa wystąpienia defektów do 3,4 (trzech i czterech dziesiątych) defektu na milion okazji. W ten sposób podejście six sigma może prowadzić do zwiększenia powtarzalności procesów (stabilności).

LEAN SIX SIGMA YELLOW BELT

CEL SZKOLENIA

 

  • ZROZUMIENIE FILOZOFII SIX SIGMA + ZMIANA MYŚLENIA = STOSOWANIE W CODZIENNEJ PRACY
  • Poznanie elementów statystyki wykładanych w sposób zrozumiały dla wszystkich
  • Spojrzenie na sprawy jakościowe i projektowe pod kątem Six Sigma
  • Zdolność do uczestniczenia projektach Six Sigma własnej organizacji i organizacji zewnętrznych
  • Poznanie podstawowych narzędzi Six Sigma
  • Poznanie podstaw metodologii Six Sigma

PROFIL UCZESTNIKA

 

Szkolenie jest skierowane do studentów chcących zrozumieć podstawowe elementy ścieżki DMAIC, którzy będą szukać pracy w obszarach

 

produkcji - jakości - zarządzania procesem 

   KORZYŚCI

 

  • Zrozumiesz potrzeby innych współpracowników i dzięki temu będziesz lepiej pracować zespołowo - poznasz pojęcie "klienta wewnętrznego"

  • Wyrobisz sobie nawyk "szczupłego myślenia" o procesach co zaowocuje oszczędnościami

  • Dzięki poznanym narzędziom będziesz rozpoznawać źródła zmienności w procesach, czyniąc je bardziej efektywnymi - tym samym mniej kosztownymi
  • Zwiększysz szanse na rozmowy kwalifikacyjne i skutecznie zakończone rekrutacje na stanowiska w obszarach produkcji - jakości - zarządzania procesem 

 

PROGRAM SZKOLENIA

 

  • Wprowadzenie do koncepcji Six Sigma
  • Osiem kroków usprawnienia
  • Obszary koncentracji organizacji
  • Narodziny i zarys historii
  • Metodologia DMAIC – znaczenie poszczególnych faz i zapoznanie z podstawowymi narzędziami
  • Fazy przebiegu projektu Six Sigma - ścieżka DMAIC

 

DEFINE - definiowanie problemu

  • Budowanie zespołu - Struktura, role i odpowiedzialności członków zespołu projektowego
  • Karta projektu
  • Wskazanie klientów procesu, ich potrzeb i wymagań (Voice of Customer VOC, CTQ)
  • Opracowanie ogólnej mapy procesu

 

MEASURE - kontrola i ewentualna poprawa układów pomiarowych, co zapewnia dane wejściowe o poprawnej jakości

  • Pomiar sigmy procesu
  • Tworzenie planu zbierania danych
  • Zmienność losowa/ zmienność specjalna
  • Zdolność procesu

 

ANALYZE - przeprowadzenie analizy danych celem określeni źródła problemu

  • Analiza wydolności procesu
  • Analizowanie danych za pomocą histogramów
  • Analiza przyczyny źródłowej (m.in. 5M+E, Pareto, 5W, diagram korelacji, OFAT, Trial and Error)

 

IMPROVE - dokonanie poprawy na podstawie przeprowadzonej analizy

  • Generowanie zmiennych
  • Dobór kryteriów oraz warunków brzegowych
  • Typy oporu
  • Wprowadzanie rozwiązań

 

CONTROL - kontrola stabilności uzyskanej poprawy na pracującym procesie

  • Standaryzacja zmian
  • Audyt

Pobierz program

Certyfikat

 

LEAN SIX SIGMA YELLOW BELT Lubuskiego Instytutu Jakości (polsko-angielski)/ po szkoleniu

 

27 października 2017
Jednym z narzędzi, którego użyjemy podczas poszukiwania przyczyny źródłowej problemu będzie diagram korelacji, który pozwoli graficznie pokazać jaki wpływ ma
26 października 2017
Podczas wyboru projektów poprawy jednym z pierwszych kroków jest postawienie sobie trudnego pytania „CZY WIEM CZEGO CHCĄ KLIENCI”?   Ta sugestia

Artykuły tematyczne


 

POZIOM

podstawowy 

Cena szkolenia wg suwaka

- w zależności od ostatecznej liczby zgłoszeń:

 

Cena: 390 zł/ osoba (realizacja od 8 osób)

 

W przypadku większej liczby zgłoszeń - tydzień przed datą szkolenia automatycznie obniżymy cenę i przekażemy DOBRĄ NOWINĘ ;)

 

  • 11-15 osób: 350 zł/ osoba
  • 16-20 osób: 330 zł/ osoba 
  • od 21 osób: 300 zł osoba 

 

- Absolwent (do 3 m-cy po skończeniu studiów) - 450 zł (cena nie ulegnie zmianie)

- Pozostali - 1100 zł 


 

W cenie

- Certyfikat w wersji polsko-angielskiej

- Materiały drukowane

- Długopis 

- Catering kawowy 

 

 

 

 

 

 

REKRUTACJA OTWARTA

Poznań 26-27.05.2018

 

- Termin zgłoszeń: 18.05 (po terminie zgłoszenia nie będą przyjmowane)

Na szkolenie każdy zgłasza się sam indywidualnie poprzez formularz zgłoszeń

Zgłoszenia można dokonać poprzez  zapisz się 

 

 

 

 

Na zgłoszenia oczekujemy do tygodnia przed terminem szkolenia 

LICZBA MIEJSC OGRANICZONA

 

Zniżki udzielane są wyłącznie na szkolenia studenckie

 

Na szkoleniach otwartych - komercyjnych, zaplanowanych w kalendarzu - obowiązują standardowe ceny ( 1100 zł) i nie ma możliwości uzyskania zniżki

Czas trwania

 

2 dni

9-15.30

 

METODOLOGIA SZKOLENIA 

 

70% wykład      30% ćwiczenia 

SZKOLENIE TO INWESTYCJA,

więc ...

ULOKUJ WŁAŚCIWIE 

 

REFERENCJE 

Kliknij i

ZAPISZ SIĘ

Kliknij i

ZAPISZ SIĘ

+48 880 18 14 26

info@LIJ.com.pl

Lubuski Instytut Jakości

O FIRMIE

 

LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI TM to firma doradczo-szkoleniowa zajmująca się wsparciem przedsiębiorstw w zakresie jakości i produktywności

 

OBSZARY AKTYWNOŚCI

 

SZKOLENIA - CONSULTING - AUDIT

DANE ADRESOWE - adres rejestrowy

 

LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI

 

ul. Słoneczna 84/6

66-400 Gorzów Wielkopolski

Polska

"Jakość to nie wszystko, ale wszystko bez jakości jest niczym” 

Peters, Waterman

Wpis nr 2.08/00032/2018

Lubuski Instytut Jakości