Jesteśmy najlepsi

Aktualności

Aenean sagittis mattis purus ut hendrerit. Mauris felis magna, cursus in venenatis ac, vehicula eu massa. Quisque nunc velit, pulvinar nec iaculis id, scelerisque in diam. Sed ut turpis velit. Integer dictum urna iaculis vestibulum finibus. Etiam tempus dictum rhoncus. Nam vel semper eros. Ut molestie sit amet sapien vitae semper. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. 

18 grudnia 2017
Kilka znaczących cyfr dla bezpieczeństwa żywności – swego rodzaju numerologia J do zastosowania również
27 października 2017
Jednym z narzędzi, którego użyjemy podczas poszukiwania przyczyny źródłowej problemu będzie diagram korelacji, który
    1. Strona główna
    2. Szkolenia otwarte
    3. Szkolenia zamknięte u klienta
    4. Aktualności
    5. Kontakt
  1. Certyfikacja kompetencji
  2. Webinar on-line z trenerem
  3. Audit
  4. Consulting
  5. Strefa studenta
  6. Referencje
  7. FAQ
  8. Galeria
  9. Pełnomocnik i Auditor FSSC 22000 | ISO 22000
  10. Pełnomocnik i Auditor ISO 9001
  11. Auditor BRC FOOD v8
  12. Lean Six Sigma Yellow Belt
  13. Auditor IFS Food v6.1
  14. Lean Six Sigma Green Belt
  15. Pełnomocnik i Auditor PN-N 18001 | OHSAS 18001
  16. Wymagania HACCP wg Codex Alimentarius
  17. ISO 9001 (zarządzanie jakością)
  18. FSSC 22000/ ISO 22000 (bezpieczeństwo żywności)
  19. BRC FOOD v8 (bezpieczeństwo żywności)
  20. IFS FOOD v6.1 (bezpieczeństwo żywności)
  21. GMP+ (bezpieczeństwo pasz)
  22. HACCP (bezpieczeństwo żywności)
  23. TRANSPORT AGRI & FOOD
  24. BRC for Packaging and Packaging Materials v5 (BRC IoP)
  25. OHSAS 18001 (BHP)
  26. Informacja ogólna
  27. Pełnomocnik i Auditor ISO 9001 (zamknięte)
  28. Pełnomocnik i Auditor FSSC (ISO) 22000 (zamknięte)
  29. Lean Six Sigma Yellow Belt (zamknięte)
  30. Lean Six Sigma Green Belt (zamknięte)
  31. Auditor BRC FOOD v8 (zamknięte)
  32. Auditor IFS FOOD v6.1 (zamknięte)
  33. Pełnomocnik i Auditor PN-N 18001 | OHSAS 18001 (zamknięte)
  34. Wymagania HACCP (zamknięte)
  35. Wymagania ISO 9001:2015. Jak przejść na nowa normę?
  36. Wymagania ISO 9001:2015 (zamknięte)
  37. Problem solving quality tools
  38. Problem Solving Tools (zamknięte)
  39. Zarządzanie ryzykiem w ISO 9001
  40. Zarządzanie ryzykiem w ISO 9001 (zamknięte)
  41. Strefa klienta
  42. Auditor BRC FOOD/ IFS FOOD
  43. Auditor BRC FOOD/ IFS FOOD (zamknięte)
  44. Pełnomocnik i Auditor GMP+ B3
  45. SPC i MSA
  46. SPC i MSA (zamknięte)
  47. Auditor Wewnętrzny BRC - STUDENT
  48. Pełnomocnik i Auditor ISO 9001 - STUDENT
  49. Food defence
  50. Pełnomocnik i Auditor FSSC 22000 - STUDENT
  51. Lean Six Sigma Yellow Belt - STUDENT
  52. Front Line Manager - Manager Pierwszej Linii
  53. Auditor BRC PACKAGING
  54. Designing innovation and experiment
  55. Inspektor Kontroli Jakości (Kontroler Jakości)
  56. naLIJ wiedzy...

Czas trwania:

 

2 dni

9.00 - 15.30

Certyfikat

Ukończenia szkolenia - Lubuskiego Instytutu Jakości (polsko-angielski)/ po szkoleniu

 

SPC & MSA

STATYSTYCZNE STEROWANIE PROCESEM & ANALIZA STABILNOŚCI I ZDOLNOŚCI SYSTEMÓW POMIAROWYCH

USŁUGI POWIĄZANE 

 

SZKOLENIA:

LEAN SIX GREEN BELT

 

 

PROBLEM SOLVING QUALITY TOOLS

 

Czytaj więcej

Czytaj więcej

Cena

 

Cena szkolenia jest uzależniona od liczby osób i lokalizacji firmy klienta - oscyluje w granicach 4-5 krotności ceny szkolenia otwartego dla 1 osoby

W celu pozyskania oferty zapraszamy do wyceny 

 

Standardowa wycena uwzględnia grupę do 10 osób, w przypadku większych zespołów prosimy o zawarcie takiej informacji w zapytaniu 

 


 

W cenie

 

- Certyfikat w wersji polsko-angielskiej

- Materiały drukowane

- Długopis 

 

 Podatnik zwolniony od podatku VAT na podst. art. 113 ust. 1 i 9 ustawy o podatku od towarów i usług

Zapytaj o wycenę

UDOGODNIENIA DLA KLIENTÓW

BYŁEŚ NASZYM KLIENTEM? MASZ ZAMIAR NIM BYĆ?

 

Dla naszych obecnych i przyszłych klientów producent oprogramowania do analizy statystycznej - Minitab - opracował spory rabat:

- 2 miesiące bezpłatnego użytkowania wersji testowej

-  890 funtów (zamiast 1250) na zakup 1- stanowiskowej wersji

SZKOLENIE TO INWESTYCJA,

więc ...

ULOKUJ WŁAŚCIWIE 

 

REFERENCJE 

CEL SZKOLENIA

 

- Poznanie wybranych metod statystycznego sterowania procesem oraz analizy stabilności i zdolności systemów pomiarowych

 

 

- Doświadczenie technik na przykładach

KORZYŚCI

 

Dzięki poznanym narzędziom analizy statystycznej uczestnicy będą potrafili reagować na niekorzystne zmiany w procesie - zanim zmiany wymkną się spod kontroli 

 

SPC - Statystyczne sterowanie procesami to zestaw narzędzi zapobiegawczego zarządzania procesem

Dzięki takim narzędziom jak współczynniki zdolności można na bieżąco obserwować, czy w procesie nie wzrosła zmienność lub czy nie nastąpiło przesunięcie wyników w stronę którejś z granic specyfikacji

Narzędzia takie jak karty kontrolne są narzędziami do bieżącego nadzoru nad procesem i natychmiastowego reagowania w przypadku pojawienia się przyczyn specjalnych, zanim jeszcze pojawią się wyroby poza specyfikacją. Eliminując przyczyny specjalne i doprowadzając procesy do sterowalności można rezygnować z kontroli stuprocentowej na rzecz statystycznego sterowania procesami

 

MSA - aby efekty procesu produkcyjnego mogły być prawidłowo przeanalizowane i zinterpretowane, należy je zmierzyć za pomocą zdolnych systemów pomiarowych. Co jest ważne? Odpowiedź znajdziesz właśnie na tym szkoleniu 

 

 

PROFIL UCZESTNIKA

 

Szkolenie jest skierowane do:

 

- Osób zainteresowanych statystycznym sterowaniem procesem oraz analizą stabilności systemów pomiarowych

- Kadry kierowniczej i pracowników przedsiębiorstw produkcyjnych oraz każdego, kto chce dowiedzieć się, na czym polega istota narzędzi SPC i MSA w praktyce

         PROGRAM SZKOLENIA

 

SPC - STATYSTYCZNE STEROWANIE PROCESEM

  • Zmienność naturalna i zmienności specjalne

  • Analizowanie danych za pomocą histogramów

  • Zdolność procesu: współczynniki CR, Cp, Cpk, Pp, Ppk

  • Weryfikacja normalności procesu

  • Karty kontroli procesu dla danych dyskretnych: c, p

  • Karty kontroli procesu dla danych ciągłych: x-średnie, R, s

  • Karty kontroli sekwencyjne: MA, X-MR


 

MSA - ANALIZA STABILNOŚCI I ZDOLNOŚCI SYSTEMÓW POMIAROWYCH

  • Definicje: rozdzielczość, niepewność, dokładność, powtarzalność, odtwarzalność, liniowość 

  • Procedura 2 oceny systemu pomiarowego Gage R&R dla danych ciągłych - Metoda średniej i rozstępu

  • Ocena zmienności systemu pomiarowego do oceny alternatywnej: Test Cohen'a - Cross Tab Method

 

(ćwiczenie wspomagane oprogramowaniem do analizy statystycznej procesu - MiniTab)

METODOLOGIA SZKOLENIA 

 

20% wykład      80% ćwiczenia 

POZIOM

podstawowy do średniozaawansowanego

+48 880 18 14 26

info@LIJ.com.pl

Lubuski Instytut Jakości

O FIRMIE

 

LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI TM to firma doradczo-szkoleniowa zajmująca się wsparciem przedsiębiorstw w zakresie jakości i produktywności

 

OBSZARY AKTYWNOŚCI

 

SZKOLENIA - CONSULTING - AUDIT

DANE ADRESOWE - adres rejestrowy

 

LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI

 

ul. Słoneczna 84/6

66-400 Gorzów Wielkopolski

Polska

"Jakość to nie wszystko, ale wszystko bez jakości jest niczym” 

Peters, Waterman

Wpis nr 2.08/00032/2018

Lubuski Instytut Jakości