Jesteśmy najlepsi

Aktualności

Aenean sagittis mattis purus ut hendrerit. Mauris felis magna, cursus in venenatis ac, vehicula eu massa. Quisque nunc velit, pulvinar nec iaculis id, scelerisque in diam. Sed ut turpis velit. Integer dictum urna iaculis vestibulum finibus. Etiam tempus dictum rhoncus. Nam vel semper eros. Ut molestie sit amet sapien vitae semper. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. 

18 grudnia 2017
Kilka znaczących cyfr dla bezpieczeństwa żywności – swego rodzaju numerologia J do zastosowania również
27 października 2017
Jednym z narzędzi, którego użyjemy podczas poszukiwania przyczyny źródłowej problemu będzie diagram korelacji, który
    1. Strona główna
    2. Szkolenia otwarte
    3. Szkolenia zamknięte u klienta
    4. Aktualności
    5. Kontakt
  1. Certyfikacja kompetencji
  2. Webinar on-line z trenerem
  3. Audit
  4. Consulting
  5. Strefa studenta
  6. Referencje
  7. FAQ
  8. Galeria & Filmoteka
  9. Pełnomocnik i Auditor FSSC 22000 | ISO 22000
  10. Pełnomocnik i Auditor ISO 9001
  11. Auditor BRC FOOD v7
  12. Lean Six Sigma Yellow Belt
  13. Auditor IFS Food v6.1
  14. Lean Six Sigma Green Belt
  15. Pełnomocnik i Auditor PN-N 18001 | OHSAS 18001
  16. Wymagania HACCP wg Codex Alimentarius
  17. ISO 9001 (zarządzanie jakością)
  18. FSSC 22000/ ISO 22000 (bezpieczeństwo żywności)
  19. BRC v7 (bezpieczeństwo żywności)
  20. IFS v6 (bezpieczeństwo żywności)
  21. GMP+ (bezpieczeństwo pasz)
  22. HACCP (bezpieczeństwo żywności)
  23. TRANSPORT AGRI & FOOD
  24. BRC for Packaging and Packaging Materials v5 (BRC IoP)
  25. OHSAS 18001 (BHP)
  26. Informacja ogólna
  27. Pełnomocnik i Auditor ISO 9001 (zamknięte)
  28. Pełnomocnik i Auditor FSSC (ISO) 22000 (zamknięte)
  29. Lean Six Sigma Yellow Belt (zamknięte)
  30. Lean Six Sigma Green Belt (zamknięte)
  31. Auditor BRC FOOD v7 (zamknięte)
  32. Auditor IFS FOOD v6.1 (zamknięte)
  33. Pełnomocnik i Auditor PN-N 18001 | OHSAS 18001 (zamknięte)
  34. Wymagania HACCP (zamknięte)
  35. Wymagania ISO 9001:2015. Jak przejść na nowa normę?
  36. Wymagania ISO 9001:2015 (zamknięte)
  37. Problem solving quality tools
  38. Problem Solving Tools (zamknięte)
  39. Zarządzanie ryzykiem w ISO 9001
  40. Zarządzanie ryzykiem w ISO 9001 (zamknięte)
  41. Strefa klienta
  42. Auditor BRC FOOD/ IFS FOOD
  43. Auditor BRC FOOD/ IFS FOOD (zamknięte)
  44. Pełnomocnik i Auditor GMP+ B3
  45. SPC i MSA
  46. SPC i MSA (zamknięte)
  47. Auditor Wewnętrzny BRC - STUDENT
  48. Pełnomocnik i Auditor ISO 9001 - STUDENT
  49. Food defence
  50. Pełnomocnik i Auditor FSSC 22000 - STUDENT
  51. Lean Six Sigma Yellow Belt - STUDENT
  52. Front Line Manager
  53. Auditor BRC PACKAGING

FAQ - czyli odpowiadamy na często zadawane przez naszych klientów pytania 

PYTANIE:

Jak przebiega certyfikacja LEAN SIX SIGMA GREEN BELT?

 

- Metodologia Six Sigma nie posiada jednej ścieżki certyfikacji, czy jednakowej metody - każda organizacja szkoleniowa wypracowuje swoje standardy certyfikacji, charakterystyczne dla siebie

Certyfikat wydajemy po zakończeniu trzeciego modułu – na podstawie weryfikacji mikro-projektu uczestnika szkolenia oraz wyników testu egzaminacyjnego (po szkoleniu - on-line)

 

Projekt zaliczeniowy – mikro-projekt przeprowadzany w ciągu ok. 2 miesiący. Ma wykazać, że uczestnik zapoznał się i sprawnie porusza się w metodologii DMAIC

 

Czasookres 2 miesięcy jest oczywiście za krótki na pełną metodologię i duży projekt, zatem w pełni świadomie skupiamy się na analizie niewielkiego problemu – istotą jest testowe i efektywne wdrożenie metodologii

Wątpliwości wyjaśniał:

 

Krzysztof Bielański 

 

krzysztof.bielanski@LIJ.com.pl

+48 880 18 14 26 

PYTANIE:

Czy potrzebuję dodatkowego certyfikatu z jednostki certyfikującej?

 

Czym jest ten certyfikat?

 

- Certyfikat z jednostki certyfikacyjnej nie jest wymagany obligatoryjnie, podnosi on jednak rangę i dodatkowo potwierdza uzyskane kompetencje. Każdy uczestnik szkolenia otrzymuje certyfikat LIJ, który jest wystarczającym potwierdzeniem kompetencji audytorskich i jest honorowany przez audytorów podczas certyfikacji

PYTANIE:

Czym różni się szkolenie audytorskie z zakresu "ISO 22000" a oferowane "FSSC 22000"?

 

- Szkolenie z zakresu FSSC 22000 obejmuje wymagania normy ISO 22000, oraz dodatkowo - interpretację wymagań normy ISO/TS 22002-1, która poszerza punkt 7.2 normy ISO 22000 o wymagania Programów Wstępnych PRP.

Schemat certyfikacji FSSC jest zaakceptowany przez Global Food Safety Initiative (GFSI) zatem stawiany na równi ze standardami BRC/ IFS

Wiele firm "ucieka" od certyfikacji samej normy ISO 22000 - przechodząc na FSSC 22000

Szkolenie to obejmuje szerszy zakres - zatem in + dla uczestnika

PYTANIE:

Czym jest Formuła WEBINAR?

 

- Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów wprowadziliśmy szkolenie on-line z trenerem

Dzięki temu uczestnik otrzymuje wygodny dla niego pakiet wiedzy nie wychodząc z domu

W portfolio mamy dziesiątki przeszkolonych osób, które korzystały z Webinar np. z Irlandii, Anglii a nawet z Arabii Saudyjskiej

PYTANIE:

Czy każdy może wziąć udział w szkoleniu?

Czy trzeba mieć już jakąś wiedzę tematyczną?

 

Szkolenia są realizowane na poziomie podstawowym - zatem nawet laik bez wiedzy na temat zakresu szkolenia może wziąć w nim udział

W szkoleniach mogą wziąć udział zarówno pracownicy zgłoszeni przed przedsiębiorstwa, jak i studenci, oraz osoby prywatne

PYTANIE:

Na czym polega egzamin audytorski?

Czy jest trudny?

 

Egzamin jest prostym testem, którego zagadnienia są wielokrotnie omawiane podczas kursu - stanowi on bardziej ocenę trenera niż uczestnika ;)

Celem egzaminu jest weryfikacja zdobytej przez uczestników wiedzy i skuteczności przekazu szkolenia

PYTANIE:

Kiedy należy dokonać opłaty za szkolenie?

 

Opłaty należy dokonać dopiero po potwierdzeniu realizacji szkolenia z naszej strony - tydzień przed zaplanowanym terminem realizacji szkolenia. Do tego momentu nie jest pobierana żadna opłata

PYTANIE:

Do kiedy można się zgłaszać na szkolenie?

 

Zgłoszenia są przyjmowane maksymalnie do ósmego dnia przed datą szkolenia. Na podstawie zgłoszeń można potwierdzić realizację i przesłać informację organizacyjną do wszystkich uczestników

Zgłoszenia można dokonać poprzez FORMULARZ – link

+48 880 18 14 26

info@LIJ.com.pl

Lubuski Instytut Jakości

O FIRMIE

 

LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI TM to firma doradczo-szkoleniowa zajmująca się wsparciem przedsiębiorstw w zakresie jakości i produktywności

 

OBSZARY AKTYWNOŚCI

 

SZKOLENIA - CONSULTING - AUDIT

DANE ADRESOWE - adres rejestrowy

 

LUBUSKI INSTYTUT JAKOŚCI

 

ul. Słoneczna 84/6

66-400 Gorzów Wielkopolski

Polska

"Jakość to nie wszystko, ale wszystko bez jakości jest niczym” 

Peters, Waterman

Wpis nr 2.08/00032/2018

Lubuski Instytut Jakości